top of page

Tanıtım Filmi Nedir




21. Yüzyıl'da gelişen teknolojiler ile bir yandan firmalar arası rekabet hız kazanmış, bir yandan da bilgi teknolojilerine ulaşımın kolaylaşması ile ''zaman yönetimi'' kavramı ön plana çıkmıştır. Hal bu olunca firmalar ürün ve hizmetlerini hızlı, akılda kalıcı ve estetik değerlerine uygun bir şekilde aktarabilmeye ihtiyaç duymuşlardır. Tanıtım filmi kavramı tam olarak bu noktada kendini göstermektedir.

''Tanıtım filmi; firmanın ürün ve hizmetlerini, mekan ve çalışanlarıyla birlikte belirli bir estetik ve akıcılıkla anlatan filmdir.''

Tanıtım filmi; bir firmanın, tüm faaliyet alanlarını, izleyiciye en etkili ve hızlı şekilde aktarabilmesini sağlar. Firmanın nasıl kurulduğu, hangi aşamalardan geçerek günümüzdeki konumuna ulaştığı izleyiciye etkili bir biçimde anlatılır. Firmanın tarihsel gelişiminin yanı sıra ürün ve hizmetlerinin net ve yalın bir biçimde anlatılması, tanıtım filminin vazgeçilmez bir unsurudur.

İnsan beynindeki işlemlerin %'de 90'ı görme duyusu ile oluşuyor ve görme işlemi, okumaya oranla oldukça yüksek bir hız ile gerçekleşiyor. Firmanız, ürününüz ya da hizmetiniz ile ilgili çeşitli grafikler ile desteklenmiş yazılı metinleriniz ile kendinizi tam anlamıyla ifade edebilmeniz artık neredeyse olanaksız hale gelmiştir. Bazen, sayfalarca metinler ile ifade edemeyeceğiniz bilgileri birkaç video görseli ile karşı tarafa rahatlıkla aktarabilirsiniz.

Doğru bir senaryo ve güçlü bir görselle hazırlanan tanıtım filmi, firmanın ürün ve hizmetlerinin bütün aşamalarının sıkılmadan izlenmesini sağlar. Firmanın hizmet verdiği mekan, üretim aşaması, ekipmanları ve çalışanları tanıtım filminin konusunu oluşturur. Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte globalleşen dünyada firmalar, var olan ekonomi pastasından bir dilim alabilmeyi amaçlar. Bu noktada firmaların ürün ve hizmetlerini sunduğu hedef kitleye kendini doğru anlatabilmesi büyük önem taşır. Bir kurumu bütün özellikleriyle birlikte anlatan bir tanıtım filmi, tüketiciden alınacak geri dönüş düşünüldüğünde en ekonomik ve en etkili araçtır.

Zaman günümüzün en değerli kavramlarının başında geliyor. Hal böyle olunca firmaların müşterilerine ürün ve hizmetlerini anlatan metinlerin tamamını okutması oldukça güç oluyor. Yazılı metinler ne kadar etkili ve özenle hazırlanırsa hazırlansın tanıtım filminin yerini tutmuyor. Görsel efektler, animasyonlar ve estetik çekimlerle oluşturulmuş bir tanıtım filmi sayesinde firmalar itibarlarını arttırıyor. Marka kimliğini güçlendiren tanıtım filmleri firmaların tüketicilere istediği mesajı vermesini sağlıyor. Mesaj verilirken doğru yerde ve zamanda kullanılan müzik ve dış seslerin yardımıyla zenginleşen tanıtım filmi izleyicinin dikkatini her daim yüksek tutuyor.

Günümüzde üretici ve tüketici ilişkisi düşünüldüğünde tanıtım filmleri faaliyet alanı fark etmeksizin tüm firmalar için bir zorunluluktur. Zira firmalar kendilerini anlatabilecekleri alanlarda etkili bir görsele ihtiyaç duyarlar. Fuarlar, toplantılar, seminerler ve daha pek çok organizasyonda etkili bir tanıtım filmi firmaların ön plana çıkmasını sağlayan önemli bir

sunum aracıdır. Farklı dillerle hazırlanan versiyonlarıyla birlikte yalnızca ulusal değil uluslararası arenada da tanıtım filmleri sayesinde başarıyı arttırmak mümkündür. İleriye dönük olarak gelişimine devam etmek isteyen firmalar tanıtım filmlerine ihtiyaç duyarlar. Sektörleri farklı olan firmaların internet sitelerine ya da sosyal medya sayfalarına girildiğinde kalitelerini ortaya koymak adına hazırladıkları tanıtım filmlerini görmek mümkündür. Fabrika tanıtım filmi, okul tanıtım filmi, inşaat tanıtım filmi, güzellik merkezi tanıtım filmi, otel tanıtım filmi, hastane tanıtım filmi, inşaat tanıtım filmi, restoran tanıtım filmi, info grafik tanıtım filmi, ve daha niceleri…

Ürün ve hizmetlerinizi etkili bir biçimde anlatmak, hedef kitlenize doğru mesajı vermek ve marka değerinizi arttırmak istiyorsanız siz de bir tanıtım filmine ihtiyaç duyuyorsunuz demektir.

Günümüzde müşteriye ulaşmaktaki en etkili araç haline gelen tanıtım filminin başarılı sonuçlar doğurması için filmin hazırlanma sürecinde dikkat edilmesi gereken birçok unsur vardır.


Tanıtım filminizin yapımı için medyabox yayın ve yapımcılık ile iletişime geçerek detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

bottom of page